Projects

Olivar Theatre

Olivar Theatre

The proposal aims in addition to responding to the program needs indicated in the tender, strengthen Navas de San Juan west urban space area. The building location has at its west olive groves whose fruit has inspired the building volume.
At a certain height from the ground one could enjoy great views of the countryside, this inspired us to create a space under a roof that opens towards that area of great natural beauty. The semi-transparent envelope creates a special dialogue between the interior and exterior of the building.
A public building should show what is inside. A public building should not be considered as a “temple” isolated from the citizens, but instead be one of the most celebrated public spaces of Las Navas.
Thus it is proposed to create a superior space under the roof, allowing the enjoyment of a space with a unique view in Las Navas. A space created by a modern environmentally sensitive technology. The enclosure creates an interior space in which the vegetation has an important role, not only to model the image of the building, but also to improve its energetic functioning, creating an environmental chamber that mitigates and attenuates temperatures.
The skin of this great olive, becomes during the night a light source thanks to the semi-transparency of the facades, contributing thus to the strengthening of Navas de San Juan area.

Status Concept Design 2018
Location Navas de San Juan, Granada, Spain
Type Public Building
Owner Navas de San Juan Council
Client Navas de San Juan Council
Cost 708.000 Euros